1. Poimi tomaatit vasta kypsinä. Tämä on ehkä tärkein seikka jolla pystyt vaikuttamaan tomaattiesi makuun.
2. Lajikevalinta -> Kokeile erilaisia lajikkeita ja valitse mielestäsi parhaimman makuiset.
3. Typpi (N) -> Varo antamasta likkaa typpeä sillä se huonontaa makua.
4. Kalium (K) -> Korkea kaliumtaso parantaa sekä sisäistä että ulkoista laatua. Myös tomaatin säilyvyys paranee. Kaliumia saa olla jopa kaksinkertainen määrä typpeen verrattuna.
5. Luonnonmukainen kasvatus -> Käytä luonnonmukaisia lannoitteita, kasvualustoja ja torjuntakeinoja.
6. Säilytys -> Älä säilytä tomaattejasi jääkaapissa. Tämä pilaa tomaatin rakenteen ja vaikuttaa myös makuun.
7. Avomaaviljely -> Aurinkoisena kesänä, paljaan taivaan alla kasvavat tomaatit maistuvat paremmalle. Tosin sateisena kesänä tilanne voi olla päinvastoin.
8. Aurinko -> Varmista että tomaattisi saavat riittävästi aurinkoa, vähintään 8h/päivässä.
9. Istutusväli -> Älä kasvata tomaatteja liian tiheästi. Tämä vaikuttaa valonsaantiin ja tätä kautta tomaatin makuun heikentävästi. Sopiva istutusväli on n.80 cm vaikka siemenpusseissa istutusväli onkin lyhyempi
10. Kastelu -> Varo kastelemasta liikaa. Liika vesi huonontaa tomaattien makua.
Parhaimman makuiset tomaatit tarvitsevat paljon valoa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti