torstai 15. maaliskuuta 2012

Parhaimman makuiset tomaatit

Tässä kymmenen tärkeintä seikkaa joilla pystyt vaikuttamaan tomaattiesi makuun.

1. Poimi tomaatit vasta kypsinä. Tämä on ehkä tärkein seikka jolla pystyt vaikuttamaan tomaattiesi makuun.
2. Lajikevalinta -> Kokeile erilaisia lajikkeita ja valitse mielestäsi parhaimman makuiset.
3. Typpi (N) -> Varo antamasta likkaa typpeä sillä se huonontaa makua.
4. Kalium (K) -> Korkea kaliumtaso parantaa sekä sisäistä että ulkoista laatua. Myös tomaatin säilyvyys paranee. Kaliumia saa olla jopa kaksinkertainen määrä typpeen verrattuna.
5. Luonnonmukainen kasvatus -> Käytä luonnonmukaisia lannoitteita, kasvualustoja ja torjuntakeinoja.
6. Säilytys -> Älä säilytä tomaattejasi jääkaapissa. Tämä pilaa tomaatin rakenteen ja vaikuttaa myös makuun.
7. Avomaaviljely -> Aurinkoisena kesänä, paljaan taivaan alla kasvavat tomaatit maistuvat paremmalle. Tosin sateisena kesänä tilanne voi olla päinvastoin.
8. Aurinko -> Varmista että tomaattisi saavat riittävästi aurinkoa, vähintään 8h/päivässä.
9. Istutusväli -> Älä kasvata tomaatteja liian tiheästi. Tämä vaikuttaa valonsaantiin ja tätä kautta tomaatin makuun heikentävästi. Sopiva istutusväli on n.80 cm vaikka siemenpusseissa istutusväli onkin lyhyempi
10. Kastelu -> Varo kastelemasta liikaa. Liika vesi huonontaa tomaattien makua.

Parhaimman makuiset tomaatit tarvitsevat paljon valoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti